Shepherd Pie (Placinta ciobanului)

de cristeena20 in Porc, 20 Feb 2014 | 3447 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 300 gr carne tocata (vita cu porc)
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 3 catei de usturoi
  • 1/4 ardei rosu
  • 1 lingura pasta de ardei; 2 linguri pasta de rosii; 1/2 pahar suc de rosii
  • 1 pahar de vin alb
  • foaie de dafin, rozmarin uscat, sare, piper, chilli, ulei de masline, boia
  • 500 gr cartofi
  • 1/2 cana lapte
  • 1 lingura unt
  • nucsoara rasa
  • 100 gr cascaval razuit
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Shepherd Pie (Placinta ciobanului):

Curatam cartofii de coaja si ii punem la fiert in apa rece cu sare.Cand au fiert bine se scurge apa , se zdrobesc ca pentru piure si se adauga laptele clocotit si unt. Amestecam bine cu un tel pana devine spuma (sa iasa un piure ma tare) .Razuim putina nucsoara sa ii dea gust.

In robot tocam bine ceapa, morcovul, usturoiul si ardeiul. Intr-o cratita punem aceasta compzitie la calit cu ulei de masline si adaugam carnea. Amestecam bine cca 3-5 minute si adaugam sare, piper, boia de ardei, rozmarin, dafin  si turnam vinul. Lasam putin sa scada si adaugam pasta de ardei, de rosii si bulionul. La nevoie mai adaugam apa fierbinte. Lasam sa fiarba cca 15-20 minute pana se ingroasa sosul. Eu am adaugat putina faina sa ingroase si mai tare sosul. Lasam sa se raceasca putin

Intr-un vas termorezistent punem carnea cu sos, presaram branza rasa deasupra si cu un cornet de patiserie punem cartofii  piure deasupra (dupa preferinta) Trebuie sa acopere bine suprafata . 

Dam la cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 35-40 minute (sa se rumeneasca putin deasupra).

Pofta mare!!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Shepherd Pie (Placinta ciobanului)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort cu crema de capsuni

pe 04.05 la 20:15

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Alivenci